The FriYah / IDS living facilities

0

The FriYah / IDS living facilities

The FriYah Living Facilities / IDS - Exterior Photography, FacadeThe FriYah Living Facilities / IDS - Outdoor Photography, Fence, Facade, ColumnThe FriYah Living Facilities / IDS - Interior photography, door, lighting, beamThe FriYah Living Facilities / IDS - Interior photography, kitchen, table, windows, beam+ 15

The FriYah Living Facilities / IDS - Exterior Photography, Facade
© Youngchae Park

Text description provided by the architects. One of the mistakes that people who dream of leaving their apartment and living in the country make is choosing an unnatural site surrounded by a retaining wall. In order to get a large yard, they build a sloping piece of land high up and level it so that there is no nature or community. It doesn’t contain any history of the land, so even though there is a courtyard, it’s no different to living in an urban apartment. The land of “The FriYah” is not only surrounded by houses around the village but also the shape of the land is sizzling. It is too thin and too long to have the house facing south. Nevertheless, the courtyard space facing the surrounding houses like a rural house and the magnificent view of the Namhan River beyond the cycle path more than compensate for these shortcomings.

The FriYah Living Facilities / IDS - Exterior Photography, Facade, Windows
© Youngchae Park
FriYah / IDS Living Facilities - Image 15 of 15
Isometric view

We wanted to build a “New Life Style” space needed in the age of climate change. Moving from concrete to wood and fossil fuels to solar power and electric vehicles and providing a space to share with people who love dogs and bikes. “The FriYah” was intended to present a new type of country house and to show how modern wooden architecture is.

The FriYah Living Facilities / IDS - Outdoor Photography, Fence, Facade, Column
© Youngchae Park

The view of the river was considered the top priority so that the features of the thin and long land could be revealed. Unlike a functional house like an apartment, when a long space was divided into intervals, it became a nine-bay straight house. Ostentatious space, such as a two-storey open living room, was not considered from the outset. Instead, it consisted of a single floor for usability, and a viewing deck and a bathtub were installed on the roof of the second floor to enjoy the spectacular scenery more dramatically.

The FriYah Living Facilities / IDS - Interior photography, door, lighting, beam
© Youngchae Park
FriYah / IDS Living Facilities - Image 11 of 15
Ground floor Plan
The FriYah Living Facilities / IDS - Interior photography, kitchen, table, windows, beam
© Youngchae Park
The FriYah Living Facilities / IDS - Interior photography, kitchen, windows, waterfront, patio
© Youngchae Park

The key to this house is a glulam pillar and a domestic larch beam. We assembled a single beam 13 meters long in one fell swoop, like traditional carpentry, in order to build the frame of the house in less than half a day. A long screw nail was enough instead of a complicated adjustment or hardware. It’s a simple and clear way to build. Thin and wide glulam pillars and flat beams further emphasize the modern sense of wood, and rhythmically arranged rafters reinforce the structure of the space. To people in the neighborhood who saw the house finished in a different process than regular concrete, it was just a weird house.

The FriYah Living Facilities / IDS - Exterior Photography, Windows, Facade
© Youngchae Park

Share.

Comments are closed.